Veelgestelde vragen

We werken niet met zichtzendingen. Bij de uitgeverij zijn proefhoofdstukken op te vragen. Stuur een mail naar uitgeverij@bazaltgroep.nl en vraag daar de proefhoofdstukken aan! We raden je aan ook onze boekpresentatie te bekijken. Hierbij krijg je ook al een inkijkje in het boek!

Dat is niet mogelijk. De downloads zijn er alleen in pdf. Dit heeft met het auteursrecht te maken. Vragen hierover? Stuur een mailtje naar de uitgeverij via uitgeverij@bazaltgroep.nl

20 weken lang werk je wekelijks aan twee activiteiten. Deze activiteiten duren maximaal 30 minuten per activiteit. Dat betekent in theorie dus dat je één uur per week aan Breinhelden werkt.

Toch is het in de praktijk iets anders. Dat komt omdat je veel activiteiten van Breinhelden kunt leggen over een les die reeds op het rooster staat. Je oorspronkelijke les duurt dan mogelijk 5 tot 10 minuten langer, je hebt er tevens dus nu Breinkrachten mee versterkt! Heel efficiënt dus. Overigens lees je hier ook alles over in Breinhelden zelf. De auteurs leggen in het theoretische deel uit hoe Breinhelden ingezet kan worden.

De auteurs komen zelf uit het onderwijs en weten als geen ander hoe lastig het is om dingen in een rooster te wringen. Daarom hebben zij daar waar het kon gekozen voor de overlap met dat wat je al doet. Dat is niet alleen roosterslim, maar ook heel EF-slim: kinderen leren zo hun EF's versterken daar waar ze ze ook moeten inzetten, bij het handelen in de klas.

Voor onze vormgeving hebben we een comic-stijl gehanteerd. Binnen deze stijl hebben figuren altijd maar 4 vingers. Daarbij zijn Effi en Furon niet terug te voeren op een etniciteit, bevolkingsgroep of groep personen. Zo kan ieder kind zich ermee identificeren. Overigens is het op de Breinheldenplaneet heel gewoon om 4 vingers te hebben, dat heeft iedereen daar. 🙂

De ene groep 8 is de andere niet. Soms zijn kinderen nog erg speels en soms zijn ze 'al zo groot'. Daarom hebben we in het deel voor groep 7/8 open gelaten of je gebruik maakt van het Breinheldenthema. Wat je sowieso wel gebruikt zijn de symbolen en Breinkrachtnamen. Zo blijf je met kinderen over executieve functies praten in voor hen begrijpelijke termen. Uiteraard kun je ze ook vertellen hoe de Breinkrachten 'echt' heten. Kijk dus goed naar je groep. Het is helemaal niet erg als je het Effi-en-Furon-jasje uittrekt. 

Op verzoek kunnen wij een certificaat verzorgen. Stuur hiervoor een mailtje naar administratie@breinhelden.nl. Het certificaat wordt digitaal aangeleverd. We ontvangen graag de naam/namen van de deelnemer(s).

Dat kan zeker! Aan het begin van het schooljaar worden we veel gevraagd, dus wees snel met boeken. Stuur een mailtje naar administratie@breinhelden.nl 

Wij verzorgen deze bijeenkomst in de regio Alphen aan den Rijn desgewenst op locatie. Op aanvraag verzorgen wij ook ouderbijeenkomsten buiten de regio van Alphen aan den Rijn.

Ook dat is mogelijk! De Praktijk4Kids, de praktijk waar Breinhelden ontwikkeld is, levert ook diensten op het gebied van ouderbijeenkomsten, aansluiten bij kind- en groepsbesprekingen en coaching on the job als het gaat om het versterken van het executief functioneren. 

Wil je onze boekpresentatie zien?

Wil je de boekpresentatie zien van het Breinheldenprogramma?

Klik hier!

Heb je een vraag?

Wil je met Breinhelden aan de slag en heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Kijk eerst even bij de veelgestelde vragen. Je vindt daar misschien het antwoord dat je zoekt, zoals of het mogelijk is om een zichtzending te ontvangen enzovoort. Staat jouw vraag daar niet tussen? Neem dan contact met ons op!

We social!