Training Breinhelden

Een unieke kans! Boek voor uw (school)team een Breinheldentraining. Gegeven door één van de auteurs. Het Breinheldenprogramma draagt bij aan de ontwikkeling van toekomstige volwassenen. Slim zijn is geen synoniem voor succes. Dat weten we inmiddels. Het gaat om hoe goed je in staat bent je executieve vaardigheden in te zetten. Deze executieve vaardigheden vinden hun vertaling in de Breinkrachten welke centraal staan in het Breinheldenprogramma.

In deze training leer je niet alleen het programma Breinhelden beter kennen. Je leert ook meer over de theorie achter het programma en waarom het belangrijk is om aandacht te besteden aan executieve functieversterking. Ook is er veel aandacht voor jouw rol als leraar, docent, behandelaar (enzovoorts) en is er ruimte voor een vertaalslag naar jouw eigen werksetting.

Op dag 1 wordt er stil gestaan bij wat executieve functies zijn en welke problemen met executieve functies je kunt signaleren. Er wordt uitvoerig stilgestaan bij de theorie en met name de hersenontwikkeling. De opdracht wordt uitgelegd. Je leert tevens hoe het met jouw executieve functies is gesteld.

Op dag 2 is er aandacht voor wat je kunt doen aan executieve functieversterking in jouw setting. Je krijgt heel veel ideeën en kunt aan de hand daarvan direct aan de slag. Bij leraren in het basisonderwijs is er specifieke aandacht voor het boek.

Na dag 2 lever je de opdracht in. De opdracht is gericht op de theorie of op de praktijk, afhankelijk van jouw voorkeur.

Op dag 3 worden de opdrachten aan elkaar gepresenteerd. Op deze dag staan we ook nog uitgebreid stil bij de praktische kant van executieve functieversterking, waaronder hoe je dit organisatiebreed kunt aanpakken en EF-proof kunt zijn.

Bij het voldoende afronden van de opdracht en bij voldoende aanwezigheid ontvangt de deelnemer een certificaat.

Training-Breinhelden-Schoolprogramma-Onderwijs-Emoties-2

Mogelijkheden

Deze training is mogelijk voor de volgende doelgroepen:
  • Leraren basisonderwijs (je dient zelf het Breinheldendeel van jouw groep aan te schaffen)
  • Leraren voortgezet onderwijs
  • Onderwijsondersteuners, zoals RT-ers, IB-ers, zorgcoördinatoren en behandelaren

Incompany

Deze training kun je alleen incompany boeken. Afhankelijk van jouw wensen wordt een op maat gesneden training verzorgd door één van de auteurs.

Ben je benieuwd naar de kosten? En de inhoudelijke invulling? Stuur een mail naar: info@breinhelden.nl 

Een incompanytraining is ook mogelijk in Vlaanderen! Mail voor informatie over de Vlaamse opzet en prijzen naar bovengenoemd emailadres!

Cursusmateriaal

U dient de volgende werken zelf aan te schaffen:

Verplicht: Dawson & Guare, Executieve functies bij kinderen en adolescenten: een praktische gids voor diagnostiek en interventie, Hogrefe (2019).

Aangeraden: Cooper-Kahn, Executieve functies versterken op school: een praktische gids voor leerkrachten, Hogrefe (2014).

Aanvullend cursusmateriaal wordt digitaal gedeeld.

Ook de Breinheldendelen dienen op school aanwezig te zijn: hier gaan we ook mee aan de slag in de training!

 

Drie dagdelen

De training wordt gepland over 3 dagdelen van 3 uur.

Afhankelijk van uw setting wordt gekeken naar wat het best past.