Workshops voor leraren en scholen

Volg een workshop Breinhelden, doordacht werken aan executieve functies! Dit kan per open inschrijving of incompany. Je kunt kiezen voor een beginnersworkshop, een verdiepingsworkshop of uitgebreide workshop (combinatie van beginners- en verdiepingsworkshop aaneensluitend).

We kunnen de incompany workshop aanpassen aan jullie wensen. Binnen de workshops wordt niet stilgestaan bij uitgebreide implementatie van Breinhelden. Dat doen we in onze trainingen.

 

Kies de workshop die bij jou past:

LIVE workshop Einde aan uitstelgedrag: verbeteren van de Startkracht (2 uur) 

In deze interessante live workshop leert Jasja van Winkel, coach Hoe haal je het uit je hoofd? je alles over het versterken van de Startkracht en een einde te maken aan uitstelgedrag. Voor deze workshop is het handig als je een Breinhelden boek hebt, maar het is zeker niet noodzakelijk.

Deze workshop wordt gegeven op locatie.
Adres: Prins Bernhardlaan 4, 2405 VZ, Alphen aan den Rijn.

 

Nieuw: workshop Hoogbegaafdheid & Executieve Functies in het Voortgezet Onderwijs

Wist jij dat goed ontwikkelde executieve functies een betere voorspeller zijn voor schoolsucces dan intelligentie? En dat dit de reden kan zijn dat ‘het er bij sommige hoofbegaafde jongeren niet uitkomt’? Om docenten, zorgcoördinatoren en coaches van hoogbegaafde jongeren in het voortgezet onderwijs te ondersteunen, geven Belinda Herrewijn, GZ-Psycholoog en Kind- en Jeugdpsycholoog en Graziella Ricagnoli, Positief Psycholoog en ECHA-specialist Hoogbegaafdheid, een interessante workshop over Hoogbegaafdheid en Executieve functies op 14 maart van 14.30-16.30 uur. Ook voor ouders die hun hoogbegaafde kind wat beter willen leren begrijpen kan dit een verhelderende workshop zijn.

Na deze workshop van 2 uur weet je:

 • Wat hoogbegaafdheid (niet) is.
 • Wat executieve functies zijn.
 • Hoe je het tienerbrein kunt betrekken bij het versterken van hun executieve functies.
 • Wat je kunt doen in de klas met betrekking tot executieve functieversterking.

 

Beginnersworkshop: Je weet nog niet zoveel over executieve functies en wil daar meer over weten. Je hebt een Breinheldenboek of overweegt Breinhelden aan te schaffen

Na de beginnersworkshop voor leraren (3 uur) weet je:

 • Wat executieve functies zijn en hoe deze zich vertalen naar Breinkrachten.
 • Waarom het belangrijk is om aandacht te besteden aan de Breinkrachten.
 • Wat er in de hersenen gebeurt.
 • Hoe je kinderen kunt betrekken bij het versterken van Breinkrachten.
 • Wat je kunt doen in de klas met betrekking tot executieve functieversterking (veel ideeën en inspiraties over de verschillende executieve functies die ook toe te passen zijn als je niet met Breinhelden werkt).
 • Wat de rol is van de leraar bij executieve functieversterking.

 

Verdiepingsworkshop: Je weet al (flink) wat over executieve functies, en hebt mogelijk de beginnersworkshop al gevolgd, maar wil meer weten. Je werkt met Breinhelden en wil dat koppelen aan andere onderwijsprincipes.

Na de verdiepingsworkshop voor leraren (1,5 - 2 uur) weet je:

 • De Breinkrachten aan te spreken in al jouw lessen en handelen.
 • Hoe je vanuit jouw rol als leraar nog meer kunt inzetten op Breinkrachtversterking (door meer kennis over het onderwerp te verkrijgen).
 • Hoe je Breinhelden binnen verschillende onderwijsprincipes / -ideeën (EDI, coöperatieve werkvormen, leerkuil, mindset) kunt inzetten.
 • Hoe je jouw klas een Breinheldenjas kunt geven.
 • Hoe je problemen met de Breinkrachten kunt signaleren en aanpakken.

De verdiepingsworkshop biedt een theoretische verdieping met een koppeling naar onderwijsprincipes. De workshop heeft een hoog tempo. Er wordt het één en ander bekend verondersteld. Er zijn een aantal doe-elementen. Inbreng van deelnemers wordt op prijs gesteld.  In de verdiepingsworkshop wordt niet stilgestaan bij implementatie van Breinhelden. Hiervoor zijn de trainingen bedoeld. Daarin behandelen we desgewenst ook casuïstiek.

 

Na de workshop Breinheldenprogramma voor de Plusklas (2 uur) weet je:

 • Wat hoogbegaafdheid (niet) is.
 • Wat executieve functies zijn en hoe deze zich vertalen naar Breinkrachten.
 • Waarom het belangrijk is om aandacht te besteden aan de Breinkrachten.
 • Hoe je pluskinderen kunt betrekken bij het versterken van de Breinkrachten.
 • Wat je kunt doen in de plusklas m.b.t. executieve functieversterking (veel ideeën en inspiratie over de verschillende executieve functies die ook toe te passen zijn als je niet met Breinhelden werkt).

 

Online Workshop Oefenprogramma voor RT-ers, IB-ers en andere profs. 

In deze workshop leer je op adequate manier werken met deel 5, het Breinhelden oefenprogramma. Het is speciaal ontwikkeld voor RT-ers, IB-ers en andere professionals en stelt je in staat om met individuele leerlingen aan de slag te gaan voor het versterken van de executieve functies.

Wilt u als directie/bestuur voor uw scholen en IB-ers deze workshop incompany laten verzorgen, neem dan contact met ons op.

Na de workshop (4 uur) weet je:

 • meer over de breinontwikkeling en executieve functies.
 • hoe de executieve functies zich vertalen naar Breinkrachten.
 • waarom het belangrijk is om aandacht te besteden aan de Breinkrachten.
 • welk gedrag je kunt zien vanuit een executieve functieperspectief.
 • hoe je kinderen kunt betrekken bij het versterken van Breinkrachten.
 • wat je kunt doen in jouw setting/praktijk om kinderen te ondersteunen.
 • wat jouw rol kan zijn bij het versterken van executieve functies.
 • na het maken van de thuisopdracht hoe je de transfer kunt maken naar thuis en naar de klas.

Voor de workshop Breinhelden oefenprogramma voor orthopedagogen en andere gedragswetenschappers is SKJ accreditatie aangevraagd (6 punten).

Incompany

1. Beginnersworkshop

incompany live/online: Vanaf € 1445,-

2. Verdiepingsworkshop

incompany live/online: Vanaf € 1060,-

3. Uitgebreide workshop (combi 1+2)

incompany live/online: Vanaf € 2050,-

Voor een groep tot en met 20 personen. De prijs is afhankelijk van het totaal aantal personen, eventuele reis-/tijdkosten en inhoudelijke voorkeuren. We rekenen het je graag voor.

Open inschrijving

1. Beginnersworkshop (online)

€ 115,- p.p.

2. Verdiepingsworkshop (online):

€ 65,- p.p.

Een online workshop per open inschrijving gaat door bij minimaal 10 personen. Het maximaal aantal deelnemers is 20 personen.

Betalingsinformatie

Betaling

Let op! De betaling dient via iDEAL (Nederland) of Bancontact (Vlaanderen) voldaan te worden.  U betaalt aan Breinhelden (onderdeel van De Praktijk(4Kids)). Pas na betaling is uw inschrijving definitief. Indien de betaalbevestiging niet voldoet voor uw administratie, verzoeken wij u contact op te nemen met onze administratie. 

Betaalt uw werkgever voor u? Dan dient uw werkgever u aan te melden. Zodra het formulier is ingevuld, wordt uw doorgelinkt naar het betaalsysteem. Uw werkgever kan dan gelijk de betaling voor u voldoen.

Recensie

Jeanine, leraar en ib'er bij de Rank

Een zeer inspirerende workshop! Heel veel geleerd. Leuk om het enthousiasme van de auteur te zien. Dat werkt aanstekelijk. Ik begeleid de implementatie van Breinhelden bij ons op school. En deze workshop was daarvoor zeer waardevol. Ik heb ook een aantal collega's enthousiast gekregen voor de workshop voor leraren. Zelf ga ik ook de verdiepingsworkshop nog doen!

Ik schrijf me in voor een online workshop!

"*" geeft vereiste velden aan

Data trainingen en workshops

Data van al onze scholingen, maak een keuze:*

Gegevens school, praktijk of instelling

Adres school, praktijk, instelling*


Gegevens deelnemer

Naam deelnemer*


Mailinglijst*
Privacyvoorwaarden*

Kortingscode

Lijst
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je onze boekpresentatie zien?

Wil je de boekpresentatie zien van het Breinheldenprogramma?

Klik hier!

Heb je een vraag?

Wil je met Breinhelden aan de slag en heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Kijk eerst even bij de veelgestelde vragen. Je vindt daar misschien het antwoord dat je zoekt, zoals of het mogelijk is om een zichtzending te ontvangen enzovoort. Staat jouw vraag daar niet tussen? Neem dan contact met ons op!

We social!