Esther Monfils-Auteur-Breinhelden-Orthopedagoog Leerproblemen NVO

Esther Monfils

Esther Monfils is Orthopedagoog Leerproblemen NVO en heeft een diagnostische aantekening. Esther heeft jarenlang in het basisonderwijs gewerkt als groepsleerkracht, remedial teacher en intern begeleider. Ook is zij docent geweest op een docentenopleiding. Esther traint groepsleerkrachten en docenten op het gebied van meerbegaafdheid, executieve functieproblematiek, mindsetshifting en rekenproblemen. Daarnaast verzorgt zij diagnostiek en behandeling van leer-, gedrags- en sociaal emotionele problematiek bij kinderen. Esther ziet veel executieve functieproblematiek terug bij verschillende leer- en ontwikkelingsstoornissen. Ze heeft zich daarom uitgebreid in executieve functies verdiept.

Belinda-Herrewijn-Auteur-Breinhelden- GZ-psycholoog en Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

Belinda Herrewijn

Belinda Herrewijn is GZ-psycholoog en Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. Zij heeft jarenlang lesgegeven in het voortgezet onderwijs. Ze is tevens remedial teacher en zorgcoördinator geweest in het voortgezet onderwijs. Belinda verzorgt diagnostiek en behandeling voor kinderen, jeugdigen en volwassenen met onder andere angstklachten, sociale klachten, emotionele problemen en problemen gerelateerd met het onderwijs. Belinda merkt dat bij veel problemen executieve functieproblematiek een grote rol speelt. Daarom heeft zij zich in haar werk altijd beziggehouden met de regelfuncties van ons brein en de leerbehoefte die daaruit voortkomt.

PRAKTIJK4KIDS-Alphen aan den Rijn

 

Beide auteurs werken bij De Praktijk4Kids in Alphen aan den Rijn. Vanuit hun werkzaamheden hebben zij een grote affiniteit met executieve functies en het maken van de vertaalslag van de theorie naar de praktijk.