Onthoud- en doekracht

Het werkgeheugen noemen we Onthoud- & Doekracht in het Breinheldenprogramma. Je Onthoud- & Doekracht zet je in als je dingen tegelijkertijd moet onthouden en doen. Soms heb je ook informatie uit je lange termijn geheugen nodig om een taak te kunnen volbrengen. Bijvoorbeeld om oplossingsstrategieën en andere relevante informatie op te diepen en in te zetten.

Op veel momenten zet je je werkgeheugen in. We geven een aantal voorbeelden; je zet deze Breinkracht in als je naar je kamer gaat om je gymtas te pakken (nalopen van het ‘lijstje’ van alles wat je nodig hebt en het er gaandeweg in stoppen), het onthouden van instructies in de les (en deze tijdens het zelfstandig werken oproepen uit je geheugen en uitvoeren) en het onthouden van liedjes en de bijbehorende bewegingen of danspasjes.

Bij spelletjes zoals Ik ga op reis en ik neem mee en memory wordt er ook een groot beroep gedaan op het werkgeheugen.

Breinkrachten Onthoud en Doekracht

Leuk nieuws over een volgend Breinheldendeel!

We schrijven een aanvullend Breinheldendeel! Een deel voor onderwijsprofessionals die in de kleine setting (groepje leerlingen of één op één) met leerlingen werken. Dat deel laten we op dit moment testen! Op gebruik en effectiviteit. Eind april ronden we ons onderzoek af en verwerken we de bevindingen. We verwachten dat dit deel in de zomer van 2022 gereed zal zijn. Ook bij dit deel wordt de uitgave verzorgd door uitgeverij Bazalt!

Wil je onze boekpresentatie zien?

Wil je de boekpresentatie zien van het Breinheldenprogramma?

Klik hier!

Workshops online per open inschrijving

Volg de workshop online per open inschrijving! Leer meer over hoe je Breinhelden kunt inzetten.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden!

Heb je een vraag?

Wil je met Breinhelden aan de slag en heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Kijk eerst even bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag daar niet tussen? Neem dan contact met ons op!

We social!