Daar is hij dan! Breinhelden, doordacht werken aan executieve functies, een programma voor groep 1/2!

Wij zijn enorm trots op deze fantastische uitgave.

Je kunt het boek bestellen bij Bazalt Educatieve Uitgaven.

Veel plezier met het programma en het versterken van de executieve functies van de kinderen in jouw klas!

Klik op het boek om doorgestuurd te worden naar de bestelpagina van Bazalt Educatieve Uitgaven.

In de maak – pilots

Er volgen nog meer Breinheldendelen. Er komt ook een Breinheldendeel voor de volgende groepsclusters: groep 3/4, groep 5/6, groep 7/8.

Medio januari 2019 is de testversie voor groep 3/4, een zogeheten pilot, geëvalueerd met verschillende groepen 3, groepen 4 en combinatiegroepen 3/4 die hebben meegedaan. Dit was een groot succes. De auteurs en de uitgever vinden het belangrijk dat het programma ‘praktijkproof’ is. De uitgave van dit deel verwachten we in de zomer van 2019. Houd deze website dus in de gaten.

De pilot voor groep 5/6 is inmiddels van start gegaan en wordt eind juni 2019 geëvalueerd met de deelnemende scholen. Het is niet mogelijk om je op te geven voor deze pilot. We verwachten de uitgave van het deel voor groep 5/6 in het najaar van 2019. Het deel voor groep 7/8 verwachten we in het voorjaar van 2020.  Wil je meedoen met groep 7/8? Lees dan gauw hieronder verder.

Deelnemers gezocht

Wij zijn nog op zoek naar pilotdeelnemers voor de pilot van groep 7/8. De pilot groep 7/8 draait naar verwachting in het najaar van 2019. Dat duurt dus nog even. In de pilot wordt een kwart van het programma getest in de praktijk. Dat zijn 6 onderwijsweken.De pilot heeft twee bijeenkomsten: een uitlegbijeenkomst en een evaluatiebijeenkomst. Beide bijeenkomsten dienen bezocht te worden. Goed om te weten: Combinatiegroepen 7/8 kunnen uiteraard ook meedoen. Heb je een collega die zich ook wil opgeven? Dat kan! Deze collega dient zich zelf op te geven!

De 6 weken zien er als volgt uit: Je start eerst met een introductieweek, daarna volgen 5 weken van het programma die door jou uitgevoerd worden in jouw klas. Je krijgt alle benodigde materialen in een pilotboekje dat jij mag houden na de pilot. Elke week bestaat uit 2 activiteiten (2 EF’s) met 2 tips (zelfde 2 EF’s), soms bevat een week ook een theoretisch weetje zodat jij je kennis kunt opkrikken aangaande EF’s.

Opgeven bij de auteurs is niet meer mogelijk (regio Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Midden en Noord en West-Utrecht en Noord-Holland Zuid). Er hebben zich reeds veel geïnteresseerden aangemeld.

Het is nog wel mogelijk om je t/m eind juni 2019 op te geven voor de volgende regio’s:

  • Den Haag, Westland
  • Zeeland en West-Brabant
  • Brabant, Limburg, Gelderland

Startbijeenkomst: in de week van 16 september: dag is per regio anders.

Eindbijeenkomst: in de week van 11 november: dag is per regio anders.

Tussen de start- en eindbijeenkomst zitten 8 weken, hiermee rekening houdend met de herfstvakantie en mogelijkheid om een week uit te lopen.

Geef je op: info@breinhelden.nl en geef aan in welke regio je mee wilt draaien.